RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Бюджет України недоотримає мільярди: нардеп Холодов критично оцінив роботу голови митниці Нефедова

Перебування на посаді глави митниці Максима Нефьодова може коштувати бюджету України тільки в січні 8 млрд гривень, оскільки щодня бюджет втрачає на митниці мінімум 200 млн грн.

Про це в Facebook заявив народний депутат фракції "Слуга народу" Андрій Холодов.

Депутат вказав, що Нефедов отримує по $10 тисяч зарплати на місяць, посилаючись на сайт електронного декларування доходів.

"Я не проти високих зарплат - але платити їх потрібно за результати. Нефьодову - за виконаний план по митних зборах. Не можеш виконувати завдання - йди в НГО і роби презентації зі слайдами", - пише політик.

Він стверджує, що наразі на одеській митниці - повний розвал, тому що туди "призначали старих СММ-щиків".

Також стурбованість викликає інше призначення Нефьодова - Юрія Савчука на посаду в.о. начальника митного поста в аеропорту "Жуляни". За його інформацією Нефьодов обіцяв розібратися, але поки не зробив цього, тому політик написав йому офіційний депутатський запит.

"Юрій Савчук - фігурант як мінімум двох кримінальних справ, пов'язаних з хабарами і схемами мінімізації митної вартості. Однак це не завадило йому отримати посаду на митниці".

Відповідь Нефьодова депутат обіцяє опублікувати. Народний депутат отримав інформацію і про інші зловживання у ввіреному Нефьодову відомстві.

"Як тільки я почав говорити про провали і корупцію на митниці - мені почали писати люди, які працюють на митних постах і бачать, як обкрадають бюджет України. Вирішив, що буду публікувати такі повідомлення, писати депутатські запити і заяви в ДБР по кожному факту. Звертаюся до глави митниці Максима Нефедьова - якщо ви не знаєте про ці схеми - ось вам інформація, розбирайтеся. Якщо знаєте - то чому нічого не робите?", - зазначив він.

Андрій Холодов описує "квіткову" схему, яка завдає шкоди державі мінімум 500 тис гривень з кожної машини, що ввозить квіти в Україну.

"100 машин на місяць! Збиток колосальний! Але це дані за минулий рік. Ситуація зараз ще гірше. Так само питання з одягом, тканиною, з нафтопродуктами взагалі окрема історія, на ринку 50 відсотків лівака! Малюють інвойси і немає ніякого покарання!", - стверджує депутат.

Холодов впевнений, що побороти корупцію можна ввівши кримінальну відповідальність за підробку документів і завдані збитки державі.

"Влада, яка не навела порядок на митниці (це як перерізана артерія), "вмирає", - зазначив він.

Холодов описав схему на мінімум 600 млн гривень на рік - ввезення імпортних квітів. За його словами, 600 млн грн закладено в бюджеті на покупку автобусів для опорних шкіл по всій країні. Андрій Холодов, крім депутатського запиту і заяви в ДБР, готує також і зміни в законодавство, щоб усунути прогалину в тарифному регулюванні.