RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Боротися за українську землю: Тимошенко звернулась до противників земельної реформи

Президентська монобільшість за скороченою процедурою хоче дозволити іноземним бізнесменам купити 72% української землі, і в партії "Батьківщина" закликають протистояти такому рішенню.

Про це повідомила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час виступу з трибуни парламенту.

"У Верховній Раді без перебільшення буде історичний день, тому що завтра по скороченій, синтетичній процедурі, без розгляду всіх правок, можуть натиснути кнопки й залишити країну на сотні років без землі. Якщо Крим та Донбас – це 7% окупованої території, то якщо завтра буде прийнятий цей закон, то буде окуповано 72% території України", – сказала Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" зауважила, що уряд президента і більшість у парламенті, "лобіюючи інтереси світових спекулянтів, хочуть позбавити Україну землі, аграрного комплексу, сіл та ресурсів". Вона назвала такі дії влади проявом "антинародного курсу, який веде країну до краху".

"Завтра біля Верховної Ради збираються аграрії, асоціації, профспілки, громадські організації, партії, які не підтримують розпродаж землі. Я закликаю всіх громадян України прийти завтра о 9:00 до Верховної Ради та боротися за українську землю, за наше майбутнє та майбутнє наших дітей!", – закликала Юлія Тимошенко.