RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зеленський виступив з несподіваною пропозицією по грошах, виграним "Нафтогазом" у "Газпрому"

Президент України Володимир Зеленський запропонував витратити 3 мільярди доларів, які за рішенням Стокгольмського арбітражного суду "Нафтогаз" виграв у "Газпрому", на розвиток інфраструктури та медичної галузі.

Про це президент України заявив на нараді з представниками Кабміну та Верховної Ради.

"Ми плануємо додатково спрямувати кошти на будівництво доріг – це наш інфраструктурний пріоритет, на інші інфраструктурні проекти, на медичну сферу та енергоефективність. Один з планів – побудувати понад 200 приймальних відділень медичної допомоги по всій Україні", - сказав Зеленський.

Президент одразу ж доручив профільним міністерствам уряду у двотижневий термін приготувати проекти усіх необхідних документів.

Нагадаємо, що за даними "Нафтогаз", "Газпром" перерахував Україні в цілому п'ять мільярдів доларів. Виплата заборгованості була частиною домовленостей, досягнутих Росією і Україною 21 грудня. Москва і Київ на зустрічі за закритими дверима в Білорусі підписали протокол домовленостей про подальший транзит газу через Україну. Угоду було укладено строком на п'ять років.

Як інформував "Апостроф" раніше, отримані Україною від "Газпрому" за рішенням Стокгольмського арбітражного суду 3 мільярди доларів можна використовувати по-різному, а не тільки залишити в користування "Нафтогазу". Таку думку висловив експерт інституту GROWFORD Олексій Кущ.