RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Звільнення Бабак з поста міністра відбулося через тиск Вавриша і Богдана - ЗМІ

Екс-міністр розвитку громад і територій України Олена Бабак пов'язує своє звільнення безпосередньо з главою Офісу президента Андрієм Богданом і його другом-забудовником Андрієм Вавришем, які вирішили таким чином їй помститися.

Про це повідомило видання "Капітал".

4 лютого під час виступу у ВР Олена Бабак з трибуни заявила, що з нею почали боротьбу в ЗМІ за анулювання дозволів на будівельні роботи на об'єктах на вулицях Ольшанській і Гоголівській в Києві.

"Я хочу сказати тим, хто почав боротьбу зі мною особисто в пресі через анулювання дозволів на Ольшанській, на Гоголівській. Ці люди скоро почнуть будівництво біля "Палацу Україна", на Івана Франка, - друзі-кияни не будуть стояти осторонь, вони вийдуть проти вас", - заявила вона.

За даними видання "Наші гроші", мова йде про будівництво об'єктів компаніями, пов'язаними з нардепами від ОПЗЖ Вадимом Столарем і Дмитром Ісаєнком, а також бізнес-партнером Ісаєнка - Андрієм Вавришем, який є девелопером, а в 2010-2015 був заступником директора Департаменту містобудування КМДА. Вавриш відомий як друг керівника Офісу президента Андрія Богдана.

Зокрема, у вересні дозвіл на будівництво біля входу в ст. м. "Палац Україна" отримала компанія "Укржилстрой", пов'язана зі Столарем. Підрядником забудови є компанія Ісаєнка.

Дозволи на будівництво на даних об'єктах були видані ДАБІ, яку тоді очолював Сергій Кузьмін і якого пов'язують з тіньовим "смотрящим" за ДАБІ Юрієм Горовим.

У листопаді та грудні 2019 року ДАБІ під керівництвом Олександра Строкача після ряду перевірок анулювала дозволи на будівництва ЖК на Гоголівській і Ольшанській.

У ЗМІ Строкача називають креатурою екс-глави ДАБІ Олександра Кудрявцева, звільненого в кінці 2018 року через скандал з підробленим дипломом і якого Бабак хотіла влаштувати своїм заступником. Тому, хоч ДАБІ формально і керував Строкач, фактично - ця була вотчина Бабак-Кудрявцева.

У ЗМІ раніше писали, що саме під час Кудрявцева був введений негласний тариф за видачу дозвільних документів - від $5 до $20 за квадратний метр.