RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Свідок у справі Ситника розповів, як глава НАБУ отримував гроші з окупованого Криму

Головний свідок у справі проти директора НАБУ Ситника Микола Надейко розповів, як зустрічав на прохання керівника НАБУ людей з грошима з окупованого Криму.

Про фінансові операції Ситника Надейко розповів в інтерв'ю "Страна".

За словами Надейка, Ситник доручив йому зустріти якихось знайомих, які прибули з анексованого Криму.

"Зустріли на кордоні з Кримом, але вже на нашій території. Подружня пара, як я зрозумів з розмови, везли Ситнику гроші, вочевидь, за продану ділянку в Криму. Що за ділянка і за скільки її продали не знаю, не питав. ці люди, швидше за все, були посередниками при угоді, якісь його друзі. Ночували у Ситника, а на наступний день він відвозив їх до аеропорту", - розповів Надейко, пише "ДС".

Раніше журналіст Сергій Іванов писав про угоду сім'ї Ситника в окупованому Криму. Йдеться про ділянку, яку його дружина оформила на себе за російським законодавством і продала за 900 тисяч рублів. У 2015 році Анна Ситник дала доручення на право відчуження майна громадянці РФ Небивайловій. У той же день Артем Ситник дав дружині згоду на відчуження вказаної ділянки. Вже 1 серпня 2017 реєстраційними органами окупаційної влади РФ в м. Севастополь зареєстровано право власності Ситник Ганни Миколаївни на земельну ділянку площею 0,0416 га в Севастополі. У той же день Ситник через посередника продали ділянку за 900 тисяч рублів, з яких 6600 рублів сплатили в російський бюджет у вигляді мита. У декларації Артема Ситника ці операції відображені не були.

Микола Надейко є радником сестри бізнесмена Олега Бахматюка, проти якого Артем Ситник, визнаний судом винним в корупції, відкрив кримінальні справи. Сам бізнесмен заявляв, що мотиви тиску на свідка і особистої помсті за визнання Ситника корупціонером і стали причиною переслідування Бахматюка з боку НАБУ.