RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Історичний рекорд: експерт розповів про новий скандал з хабарем у ДАБІ

Керівник Управління ДАБІ Миколаївської області Світлана Бєлінська, яку затримали за отримання хабаря, перебувала на посаді всього два дні.

Про це в блозі на "Цензорі" пише експерт у галузі містобудування Віктор Глеба.

Наказ про призначення Бєлінської керівником управління в.о. голови ДАБІ О.Костенко підписала 18 лютого, а вже 20 лютого Бєлінську затримують за отримання хабаря від колишнього очільника цього ж Управління пана Ігоря Міхєєва, який виконував роль посередника, - інформує експерт.

"Очевидно, що кадрова політика в.о. голови ДАБІ Олени Костенко та її "поводирів" направлена на отримання історичного рекорду в швидкості отримання хабаря поставленими нею кадрами на місцях", - йдеться в колонці.

За словами Глеби, ще однією тенденцію в роботі ДАБІ під керівництвом О.Костенко є повернення до роботи "старих" кадрів, які неодноразово були помічені в корупційних схемах.

"Серед інших повернутих до роботи "могікан корупції" є Оксана Бутківська, довірена особа звільненої очільниці Департаменту дозвільних процедур та "золотої кнопки" ДАБІ Наталії Чекомасової. Так, тієї самої "королеви реєстру", яка дозволяла за хабарі видавати Дозволи через "схемщиків" та централізовану процедуру децентралізованого Дозвільного реєстру", - пише Глеба.

Як стверджує експерт, саме за маніпулювання даними в Дозвільному реєстрі Оксані Бутківській був анульований доступ до реєстру в.о. Голови ДАБІ Олександром Строкачем.

Серед "старих кадрів", які повернулися знову до керівництва ДАБІ, експерт називає також Дмитра Пальченкова, якого О.Костенко повернула на посаду керівника Харківського управління ДАБІ.

Експерт вважає, що така діяльність О.Костенко на посаді в.о.голови ДАБІ дискредитує президента та прем’єра.

"Закликаю високопосадовців оцінювати не красиві дописи "принцеси ДАБІ", а врятувати галузь містобудування від некомпетентних пройдисвітів та неадекватних кадрів з корупційним шлейфом будівельної та дорожньої мафії", - йдеться в матеріалі.