RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Політолог пояснив, завдяки чому український ринок землі може бути успішним

Українці повинні мати право розпоряджатися своєю власністю, а успіх реформи ринку землі в 2020 році залежатиме від супутніх ініціатив влади.

Про це повідомив Кирило Сазонов в Facebook.

Однією з таких експерт назвав законопроект депутата від "Слуги народу" Роксолани Підласої.

"Продаж земельних ділянок, які перебувають у державній та комунальній власності - простір для зловживань і корупції. Не можна давати чиновникам розпоряджатися землею. Відмінний законопроект № 2195 Роксолани Підласої переводить всі торги державними і комунальними ділянками - тільки через електронні аукціони. Це принципово - не ділити серед своїх, а прозорі аукціони. Для держави вигода однозначна - це дозволить отримати максимальну ціну. Громадськість буде в курсі - хто і скільки купує. Чиновники, щоправда, не зможуть тут погріти руки, але їх і не шкода", - пише він.

Крім того, Сазонов зазначив, що для інвесторів важливим моментом буде проведення реальної судової реформи.

"Всі ці прекрасні закони будуть ефективні при одній умові. Необхідно-таки провести повноцінну і реальну судову реформу. Тут справа не тільки в земельному ринку - без справедливої і чесної судової системи взагалі про розвиток бізнесу і притоки інвестицій мови бути не може. Інвестиціям потрібен захист, а інвесторам гарантії. Це, до речі, безпосередньо впливатиме на ціну землі", - заявив політолог.

Також важливими чинниками експерт вважає розвиток дорожньої і логістичної інфраструктури. За його словами, ремонт, будівництво доріг і концесія портів Ольвія і Херсон позитивно позначаться на ціні активів, в першу чергу землі сільгосппризначення.