RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Пов'язані з Криклієм: ЗМІ розкрили нові деталі обшуків у держсекретаря МІУ Галущака

Обшуки, які проводило Державне бюро розслідувань у кабінеті держсекретаря Міністерства інфраструктури України Андрія Галущака були зафіксовані за фактом "обналу" державних коштів, до яких причетний глава відомства Владислав Криклій.

Про це з посиланням на джерело в правоохоронних органах пише Telegram-канал "Темний лицар", передають "Українські новини".

Сам міністр повідомляв, що претензій до Галущака немає. Зазначимо, що Криклія не вперше звинувачують в причетності до роботи конвертаційних центрів. Раніше компанія ТОВ "Вебікс" (де Криклій був бенефіціаром) стала фігурантом кримінальної виробництва за фактом фіктивного підприємництва та сприяння в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

11 лютого правоохоронці провели обшук в кабінеті держсекретаря Міністерства інфраструктури України Андрія Галущака.

"Галущак, який працював у Каськіва в "Укрзалізниці" і підозрювався у величезних розкраданнях. На посаду в МІУ його, кажуть, простягнув Кононенко. Галущак не підвів - після призначення він в інтересах Кононенко провів кадрову ротацію на Одеський припортовий завод, призначаючи туди "потрібну людину". За ним стільки підозрілих справ, залишається тільки гадати - чому до нього прийшли правоохоронці. Чекаємо подробиць", - написав політолог Олексій Голобуцький в Facebook.

Нагадаємо, що ім'я Андрія Галущака спливало в скандальній листуванні "Джокера" з уже колишнім заступником міністра інфраструктури Владислава Криклія Олександрою Клітіною. Вона скаржилася пранкери, що Криклій наблизив до себе Галущака "на якому ніде клеймо ставити" і який, нібито, "ще китайський експрес крав при Януковичі". Також Клітіна стверджувала, що Галущак, разом з Кріклієм, нібито причетні до певних схем з цистернами.