RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Влада не пройшла тест: Тимошенко жорстко висловилася про реакцію керівництва країни на ситуацію з коронавірусом

Ситуація з ризиком епідемії коронавірусу висвітлила соціальні проблеми в Україні і слабку підготовку влади у питанні реакції на виклики.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко для"112 Україна".

Лідер партії наголосила, що йдеться не лише про інформаційні, а і про організаційні прорахунки.

"Перше, що потрібно було зробити, – відновити діяльність санітарно-епідеміологічної служби та можливість виклику лікаря додому. Як тільки стало відомо про розповсюдження коронавірусу у світі, потрібно було скоординуватися з усіма країнами, які мають спеціальні експрес-тести для виявлення коронавірусу, і з тими країнами, які вже почали займатися розробкою вакцини. На жаль, влада згаяла час, загралася в "мовчанку" і лише розігнала паніку", – зазначила вона.

Зараз, коли вірус поширюється Європою, зауважила Тимошенко, "влада продовжує вдавати, що нічого не відбувається", тому українці не знають, чи готова країна протидіяти поширенню хвороби, які засоби безпеки вживаються, чи підготовлені лікарі, і"не ймуть довіри владі, що довела свою безпорадність".

"Чому про медичні питання говорить міністр економіки? Чому міністр охорони здоров’я без медичної освіти й взагалі без розуміння, якою сферою вона керує. Як може міністр охорони здоров’я під час таких ризиків, які постали перед Україною в контексті світової епідемії, самоізолюватися на 14 днів у Нових Санжарах і керувати по скайпу?", – обурилася Тимошенко.

Юлія Тимошенко зазначила, що відсутність належної реакції та злагоджених дій посадовців щодо ситуації з коронавірусом "дала чітко зрозуміти, що влада немає розуміння, як захистити людей" і як протистояти викликам.

"Досить рятувати репутацію влади, якої в неї вже не має. Рятувати треба українців, звичайних громадян, які вже перебувають в групі ризику. І діяти негайно, та водночас розумно, виважено і професійно!" – резюмувала Юлія Тимошенко.