RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Губернатор часів Януковича: ЗМІ розповіли про підготовку скандального призначення в пенітенціарну службу

Новим начальником Пенітенціарної служби України, за даними журналістів і колишнього народного депутата Дмитра Добродомова, може стати Олег Сало - відомий міліціонер і голова Львівської області, звільнений з МВС під час Помаранчевої революції і з посади голови Львівської ОДА під час Революції гідності.

Про це пишуть "Українські новини".

У 1998 році екс-інспектор ДАІ Сало стає начальником МРЕВ Львівської області. На цей період припадає і перший скандал з його участю - нібито він підписав документи про зняття з обліку "Мерседеса", власника якого вбили, і машину з обліку знімав один з підозрюваних у вбивстві.

За інформацією ЗМІ, з 2000 по 2005 роки львівську міліцію контролював Олег Сало у співпраці з братом Віктора Медведчука. Саме їх підозрювали в причетності до замаху на місцевого бізнесмена Петра Писарчука.

"За часів Помаранчевої революції Олег Сало очолював міліцію Львівської області, і нове керівництво МВС звинуватило його в виведенні державних коштів на будівництво дач попередникам. Його звільнили з органів, відкрили кримінальні справи і оголосили в міжнародний розшук. Через суди він зміг припинити відкриті справи", - пише Добродомов.

У 2006 році Сало балотувався до Верховної Ради від Прогресивної соціалістичної народної партії Наталії Вітренко з блоку "Народна опозиція". Партію фінансував Максим Курочкін ("Скажений"), якого вбили в березні 2007 року біля суду в Києві.

Після перемоги Януковича на президентських виборах в 2010 році оточення Медведчука допомогло Салу отримати посади в МВС, де він очолював обласні управління міліції в Рівненській та Івано-Франківській області та нібито "займався питаннями видобутку бурштину та контрабанди".

31 жовтня її призначали головою Львівської обласної державної адміністрації, а вже через місяць почався Євромайдан. 23 січня 2014 року під час акції протесту під ЛОДА Сало написав заяву про відставку. Вже через кілька годин Сало заявив, що писав її під тиском.

Після цього Сало зайнявся готельно-ресторанним комплексом "Золота форель" (с. Коростів Львівської області), а в липні 2019 очолив Службу безпеки державного підприємства "Украхімтрансаміак". Тепер його називають серед головних претендентів на посаду голови Пенітенціарної служби України.