RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Затягує справу, щоб уникнути відповідальності: екс-глава НКРЕКП розповів, як Ситник розслідує справу "Роттердам+"

Директор НАБУ Артем Ситник навмисне затягує розслідування справи "Роттердам+" через хиткість доказової бази і намагається уникнути відповідальності.

Про це написав екс-глава Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк в Facebook, передають "Українські новини".

"Зараз НАБУ / САП, усвідомлюючи хиткість "доказової" бази, уникаючи розгляду по суті своїх фальсифікацій в суді і працюючи в режимі "підозра = доведена вина = PR зірочки", може запропонувати продовження затягування з паралельним піаром... Затягування викликано хиткістю "доказової бази", численними порушення при проведенні "розслідування", незважаючи на перевищення розумних строків розслідування як з юридичного боку, так і здорового глузду", - написав Вовк.

На його думку, відсутність результатів чотирирічного розслідування справи, змушує керівника НАБУ шукати можливості уникнути відповідальності, особливо напередодні його можливої відставки, тому зараз він "призначає винних".

"Чотири роки витрачання коштів і дешевого політичного піару з боку НАБУ очевидно матимуть "термін придатності". 7 лютого, на останньому брифінгу Ситник, який першим особисто брехав і стверджував замість суду про незаконність Роттердам+, почав перекладати відповідальність - тепер це саме "детективи впевнені" і його, нещасну овечку, що заблукала, "переконали в залізній доказовій базі" і чергову "фінішну пряму", - написав Вовк.

Раніше глава НАБУ Артем Ситник заявив, що прийнята урядом 28 січня 2020 року формула розрахунку ціни на газ з прив'язкою до його вартості на нідерландському газовому хабі TFF ("Амстердам+") є схожою з формулою визначення ціни на вугілля "Роттердам+".

Методологія розрахунку оптової ринкової ціни електроенергії (відома як формула "Роттердам+") була затверджена Нацкомісією, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, 3 березня 2016 року. Відповідно до неї, вугільна складова в тарифі на електроенергію була заснована на котируваннях вугільного хаба ARA (Амстердам-Роттердам-Антверпен). З 1 липня 2019 в зв'язку з введенням в Україні нового ринку електроенергії дію формули "Роттердам+" припинили.