RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Бойко вимагає до кінця карантину ввести для бізнесу податкові канікули і мораторій на перевірки

У зв'язку з карантином в Україні для підприємців слід ввести податкові канікули і заборонити уповноваженим органам перевіряти бізнес.

Про це сказав співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко в коментарі журналістам.

"Для пом'якшення наслідків кризи в національній економіці потрібні конкретні дії і комплекс захисних заходів в усіх напрямках і галузях. Ми виступаємо за проведення позачергової сесії парламенту для внесення змін до Держбюджету на 2020 рік, щоб забезпечити фінансування першочергових заходів, спрямованих на економічний і соціальний захист країни і людей, викликаних коронавірусом", - заявив депутат.

На його думку, ситуація вимагає скоординованих дій законодавчої і виконавчої влади та реалізації комплексу заходів, пропонованих опозиціонерами.

"Зокрема: забезпечити державне регулювання цін на соціально значущі товари, перш за все, продовольчі, медпрепарати для недопущення необґрунтованого зростання цін і зловживання монопольним становищем, в тому числі використовуючи ресурси Держрезерву; забезпечити обов'язкову виплату відпускних працівникам бюджетних організацій, у т. ч. педагогам, медспівробітниками та іншим категоріям в разі їх відправки у відпустку через карантин; рекомендувати приватним компаніям дотримуватися такого ж принципу щодо найманих х працівників; забезпечити базові медичні установи на місцях засобами діагностики зараження коронавірусом і медичними препаратами для лікування; встановити додаткові оплати задіяному медичному персоналу, забезпечити їх повноцінний захист; відновити на місцях систему санітарно-епідеміологічної служби", - зазначив він.

Також Юрій Бойко вважає, що для пом'якшення наслідків кризи в національній економіці влада має:

- запобігти знеціненню гривні, обмежити відтік капіталу з України;

- ввести мораторій на перевірки бізнесу контролюючими органами до кінця дії карантину та ввести податкові канікули для малого та середнього бізнесу;

- збільшити держзамовлення на закупівлі продукції внутрішнього виробництва;

- підтримати бізнес, що вже постраждав від кризи;

- збільшити міжбюджетні трансферти регіонам на боротьбу з епідемією і кризою;

- передбачити податкові пільги для бізнесу зі сплати ЄСВ в разі збереження заробітної плати для працівників, відправлених на вимушений карантин.

- визнати карантин форс-мажорними обставинами, щоб захистити людей і бізнес, які через його введення не в змозі буду платити за кредитними або іншими договірними зобов'язаннями.