RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Вичавлює відразу 7 податків: ЗМІ розповіли, як Криклій знижує привабливість портів України

Україна має не найкращу портову інфраструктуру, але це не заважає Міністерству інфраструктури Владислава Криклія встановлювати одні з найвищих в світі тарифів на портові збори.

Про це повідомляють "Українські новини".

Портові збори сплачують судновласники за відвідування портів і використання їх інфраструктури. Як уточнює ЗМІ, існує дві основні моделі портових зборів: англійська, коли платять за утримання порту, і французька, коли оплачують роботу господарюючих суб'єктів.

"Але Україна придумала власну модель: просто дуже потрібні гроші. В українських портах судновласник повинен сплатити 7 податків: корабельний, канальний, маяковий, причальний, санітарний, якірний і адміністративний збори. При тому, що інфраструктури в Україні майже немає, а міністерство є", - роблять висновок журналісти.

Портові збори в Україні є одними з найдорожчих у світі і є найвищими серед країн Чорноморського басейну.

Раніше українські ЗМІ повідомляли, що міністр інфраструктури Владислав Криклій взяв в помічники "експерта по відкатах". Народний депутат Олександр Дубинський стверджував, що радник міністра Андрій Батищев раніше очолював Укравтодор, де на тендерах в ручному режимі "визначав" переможців і сформував систему відкатів - по 12,5% з кожного підряду.