RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Лише медичне страхування: Тимошенко роз'яснила, як "Батьківщина" планує захищати здоров’я українців

Українців доводиться захищати одночасно від епідемії й від наслідків "медичної реформи" попередньої влади. Для цього треба переходити до загального медичного страхування, що дасть змогу кожному українцю мати в руках медичну страховку, безоплатний доступ до невідкладної допомоги і медичного обслуговування по всіх напрямках, в усіх фахівців, по всіх захворюваннях.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, презентуючи під час брифінгу в парламенті законопроєкт №3464 про обов’язкове медичне страхування.

"Це законопроєкт, який мусить стати основою для консолідації всіх фракцій, Кабінету Міністрів, президента для того, щоб повністю змінити стратегію, концепцію розвитку медицини в Україні", – зазначила Юлія Тимошенко.

Вона пояснила, що ухвалення закону про обов’язкове медичне страхування передбачає, що працюючі люди будуть мати страховку, яку оплачуватимуть не лише вони самі, а й роботодавці. Пенсіонери, неповнолітні діти, безробітні – матимуть страховку, оплачену державою. Невідкладна медична допомога надаватиметься безкоштовно.

"Такий законопроєкт буде передбачати стовідсотковий державний контроль за фінансами, які будуть зібрані на базі обов’язкового медичного страхування, і вся система охорони здоров’я матиме більше ресурсів, щоб розвивати лікувальні заклади й надавати українцям фахову, безоплатну медичну допомогу. Крім того, обов’язкове медичне страхування дасть можливість оплачувати усім медпрацівникам зарплату хоча б на рівні Польщі", - зазначила Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" закликала уряд, президента та парламент до спільної роботи, яка забезпечить українців безоплатною медичною допомогою, а медпрацівників – гідними заробітними платами.

"Якщо ми цього не зробимо, ми щомісяця втрачатимемо лікарів, які будуть нездатні працювати та утримувати свої родини на копійки, які їм платять. Необхідно зупинити безлад, на якийперетворюється медицина. Ми закликаємо уряд, парламент, фракції та президента розпочати роботу над новою стратегією організації охорони здоров’я в Україні на базі обов’язкового медичного страхування. Йдеться про здоров’я наших родин, дітей, батьків, онуків. Треба діяти негайно", – наголосила Юлія Тимошенко.

У вівторок, 12 травня, Юлія Тимошенко та депутати "Батьківщини" зареєстрували у парламенті законопроєкт № 3464 про загальнообов’язкове медичне страхування.