RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Зеленський не зможе повернути Донецьк і Луганськ: названо єдиний шлях

Президенту України Володимиру Зеленському не вдасться повернути Донецьк і Луганськ на вигідних для Києва умовах.

Про це розповів в інтерв'ю "Апострофу" російський військовий оглядач Олександр Гольц.

"Я думаю, це не вдасться нікому, жодному українському лідеру. І будь хоч Шарль Талейран на місці Зеленського, він не зміг би цього зробити. Розумієте, все-таки дипломатія - це мистецтво можливого. Більш-менш зрозуміло, що не існує обставин, при яких Росія, яка, на жаль і ах, є ядерною державою, віддасть під контроль Україні українсько-російський кордон. Якщо не вдаватись в якісь абсолютно гіпотетичні речі, як то глибока внутрішня криза Росії", - сказав він.

За словами Гольця, нескінченна дискусія на тему "дайте більше прав цим територіям" буде.

"Росія дуже тонко гратиме на важливих внутрішньополітичних протиріччях, на тому, що українська Рада не хоче виконувати Мінські угоди так, як їх інтерпретує Кремль. Тому ще раз повторю, дипломатія - це мистецтво можливого", - зазначив експерт.

Але Зеленський може досягти домовленості про повне припинення вогню на Донбасі. Гольц порівняв ситуацію з Придністров'ям, де це вийшло. Але також оглядач підкреслив, що припинення вогню не принесе Україні контролю над самопроголошеними територіями.

"Може бути, я скажу сильно неприємну річ, але, на мій погляд, єдиний шлях повернення Донецької і Луганської області та навіть Криму для України - це стати вітриною демократії. Стати процвітаючою демократичною державою, де без всіляких суперечок було б очевидно, що життя не тільки більш вільне, але й краще. І ось коли і якщо це станеться, то питання повернення цих відірваних територій будуть вирішуватися набагато легше. Чим швидше відбудеться інтеграція, тим більше шансів у України на нормалізацію того, що відбувається", - висловив свою думку експерт.

Він також назвав умову для стабілізації ситуації.

"Але для цього дійсно потрібен якийсь український лідер, який би, як Черчілль, коли стало ясно, що Німеччина явно візьме гору, сказав своєму народу: я вам не обіцяю нічого, крім поту і навчань, але попереду нас чекає щастя. Україна повинна побудувати вільну процвітаючу демократичну державу, вільну від корупції. Ось єдиний, на мій погляд, шлях для того, щоб повернути ці втрачені території", - зазначив Гольц.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Війна Вірменії з Азербайджаном стане катастрофою для зовнішньої політики РФ: інтерв'ю з Гольцем.