RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тепер офіційно: НАБУ повідомило про підозру заступник голови ОПУ Татарову

Напередодні Дня святого Миколая детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили заступнику голови Офісу Президента України Олегу Татарову про підозру у вчиненні корупційного злочину.

Про це офіційно повідомили в прес-службі НАБУ.

У повідомленні уточнили, що заступника голови ОПУ підозрюють в діях, передбачених ч.3 ст.369 КК України ( "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі").

"Слідство вважає, що зазначена особа, в минулому - топчиновник державної компанії" Укрбуд "- може бути причетною до надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі про заволодіння 81 млн грн Національної гвардії України", - сказано в тексті повідомлення .

Крім Олега Татарова, у цій справі підозрюються заступник директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (ч.3 ст.368 КК України) і колишній народний депутат, колишній кінцевий бенефіціарний власник ТОВ "Укрбуд Девелопмент" (ч.3 ст. 369 КК України).

Тепер детективи НАБУ мають право провести обшуки за місцем роботи Олега Татарова в Офісі президента, а також за його місцем проживання. Затримання при врученні підозри не передбачається.

Нагадаємо, що першу підозру Татарову було виписано 1 грудня, коли стало відомо, що Національне антикорупційне бюро розслідує справу стосовно його можливої причетності до фальсифікації експертизи у справі екснардепа і забудовника Максима Микитася. 14 грудня Печерський суд постановив передати справу Татарова з НАБУ в Державне бюро розслідувань.

Коментуючи можливе вручення йому підозри, в своєму Telegram-каналі заступник глави Офісу президента назвав директора НАБУ Ситника корупціонером і "державним злочинцем, який зводить особисті рахунки".