RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Україна повернула з сирійських таборів жінок і дітей: що відомо

Україна звільнила з сирійського табору для біженців, де тривалий час жили родичі бойовиків терористичної організації ІДІЛ, українських жінок з дітьми.

Про це повідомив в Facebook журналіст Андрій Цаплієнко.

За словами журналіста, в результаті складної спецоперації звільнено 9 осіб.

"Досі не вірю, що ми це зробили. Але це сталося. Завдяки тривалій і складній спецоперації українські жінки звільнені з сирійського табору. Рік тому ми знайшли майже сорок наших співвітчизниць і їх дітей в страшних умовах табору для сімей терористів ІДІЛ - найжорстокішої організації радикального ісламу. Українки благали повернути їх додому", - написав Цаплієнко.

Зараз звільнені жінки вже знаходяться на безпечній території в Іраку, де їх чекає український борт, а до Різдва буде звільнено решту жінок і дітей.

Президент України Володимир Зеленський привітав повернення українських громадян.

"Додому нарешті повернулися наші громадяни з Сирії – це жінки з дітьми. Кілька років їх утримували у надзвичайно жахливих умовах у таборах для переміщених осіб. Там, де немає життя і де пекло стає повсякденністю. Для держави це було одним із найскладніших завдань останнього часу – дістати їх звідти. Для цього працювали і наші дипломати, і спецслужби України, і партнерські спецслужби", - наголосив Зеленський у повідомленні в офіційному Telegram-каналі.

Як повідомляв "Апостроф", 31 грудня 2020 року президент України Володимир Зеленський привітав українців з Новим 2021 роком. Глава держави в оточенні дітей розповів про найбільші досягнення і найбільші проблеми України, також згадав про повернення додому і звільнення Віталія Марківа.