RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Тимошенко стала на захист людей: експерт висловився про план "Батьківщини" щодо тарифів

Українці спостерігають розгубленість влади, яка зосереджена не на розв’язанні тарифної кризи, а на пошуку винних у підвищенні тарифів. Але найважливіше - вирішити цю проблему якнайшвидше і в інтересах людей, що і робить Юлія Тимошенко.

На цьому в ефірі телеканалу UKRLIFE.TV наголосила політична експертка Олександра Решмеділова, пише РБК-Україна.

"Питання в тому, як президентська команда буде розв’язувати тарифну проблему. Свої підходи вже озвучили в "Нафтогазі" і в.о. міністра енергетики Вітренко. Але давайте не забувати, що у "Нафтогазі" була перевірка, яка виявила 225 млрд грн, виведених за кордон. Однак нікого за це до відповідальності не притягли, влада закрила очі на цю тему. Але у своїй офіційній заяві Юлія Тимошенко чітко на це вказала, бо через тарифи чиновники "залазять у кишеню" кожної української родини", – повідомила Решмеділова.

Аналізуючи заяви лідерки "Батьківщини", експертка зауважила, що Тимошенко поставила інтереси українців у пріоритет і одна з перших виступила на їхній захист.

"Тимошенко закликає продавати українцям газ із підземних газових сховищ за ціною літньої закупки. Це дуже логічно. Адже літня ціна принципово нижча від нинішньої. А влада почала говорити щось про підвищення на ринку цін на нафту й газ. Тож основний заклик Тимошенко до влади -"якщо ви розгублені і не професійні, то відійдіть убік і дайте можливість вирішити кризовий момент тим, у кого вже є досвід і бачення", – зазначила Олександра Решмеділова.

На її думку, саме професійність дозволила "Батьківщині" підвищити рейтинги, про що свідчить остання соціологія.

"Місцеві вибори дозволили команді Тимошенко підвищити партійний результат на третину. Це пояснюється тим, що рейтинги влади тануть, активізацією аполітичних виборців, які побачили, до чого призводить неявка на виборах", – зауважила експертка.