RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

"Слуга народу" засвітився в історії з російським співаком, який виступав в Криму

Народний депутат від президентської політсили "Слуга народу" Ігор Васильковський лобіював приїзд в Україну російського співака Елджея, незважаючи на дію заборони СБУ на в’їзд його в Україну в зв'язку з гастролями в анексованому Криму.

Про це йдеться у матеріалі проекту "Схеми".

Васильковський звернувся до Державної прикордонної служби з депутатським зверненням, в якому просив роз’яснення щодо можливості в’їзду російського репера та допуску до участі у гастролях на території України, а також направляв численні депутатські звернення у різні державні органи.

Так, 19 травня 2020 року Ігор Васильковський направив депутатське звернення на ім’я голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнеки, у якому просив повідомити офіційну позицію та роз’яснення "щодо можливості в’їзду та допуску до участі у гастрольних заходах на території України громадянина Російської Федерації Узенюка Олексія Костянтиновича (псевдонім – Елджей)".

На запитання журналіста видання, в чиїх інтересах "слуга народу" писав звернення, Васильковський відповів: "В інтересах Елджея, він хлопець творчий, має виступати".

З 2018 року, після звернення на той момент народного депутата Володимира Парасюка, СБУ заборонила строком на 3 роки Елджею відвідувати Україну. Підставою заборони став виступ співака в Коктебелі після анексії Криму, який виклали у YouTube. У червні 2020 року за позовом Елджея Окружний адмінсуд Києва скасував йому заборону на в'їзд. Одна із мотивацій рішення – суд помітив, що відео перебування Елджея в Криму містить напис "відео недоступне". В СБУ це рішення суду не оскаржували.

Як повідомляв "Апостроф", Литва заборонила на 5 років в'їзд в країну російського поп-співаку Філіпу Кіркорову. Заборона набула чинності з 19 січня.