RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Не вважаю можливим "шарахатися": Уруський відреагував на скандал навколо фото з Кадировим

Віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський відповів прем'єр-міністру України Денису Шмигалю з приводу фото з відкриття виставки IDEX 2021 в Абу-Дабі, де його сфотографували поряд з лідером Чечні Рамзаном Кадировим.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Уруський зазначив, що фото було зроблено під час офіційної церемонії відкриття міжнародної військово-технічної виставки IDEX 2021, в якій він брав участь як глава української урядової делегації.

"Розміщення очільників офіційних делегацій під час ходи на початку церемонії визначає Протокол держави-організатора. Була застосована практика, згідно якої, особисті гості Правлячої родини були розміщені в алфавітному порядку. Водночас, хотів би додати, що я особисто під час, в ході та після церемонії не мав (і не збираюсь мати) жодних контактів з головою делегації РФ, яким є Р. Кадиров", - написав Уруський.

Він додав, що українська делегація звернула увагу місцевого протоколу щодо неприйнятності подібних ситуацій у майбутньому.

"Також не вважаю можливим "шарахатися" від представників ані країни-агресора, ані будь-якої іншої країни, демонструючи, таким чином, невпевнену поведінку та слабкість української сторони", - прокоментував Уруський інцидент навколо фото.

Як повідомляв "Апостроф", на виставці IDEX-2021 в Абу-Дабі представлять перший у світі гібридний багатофункціональний броньований автомобіль STORM, що працює на електродвигуні і здатний плавати по морю. Його автор - конструктор, кандидат технічних наук з України Олександр Кузнецов та його команда.