RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Юлія Тимошенко назвала три умови для створення коаліції зі "Слугою народу"

Національне відродження країни, згортання всіх неефективних реформ і створення потужної урядової команди - тільки за таких обставин команда "Батьківщини" готова об’єднуватися зі "слугами народу".

Так відповіла на запитання журналіста щодо можливої коаліції голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Існує два варіанти політичної поведінки в цій ситуації - піти в радикальну опозицію і трощити владу, але від цього легше людям не стане. Або переконати президента і його команду в тому, що зараз час для повного всеохопного єднання", – повідомила Юлія Тимошенко.

За її словами, "Батьківщина" не пристане на пропозицію створення коаліції "на будь-яких умовах заради посад". Лише за виконання трьох фундаментальних умов її команда готова стати поряд з владною та разом витягувати країну з важкого стану.

"Курс країни має бути змінений діаметрально - з зовнішнього управління на побудову сильної національної держави. Україна має повернути собі суб’єктність і стати на шлях відродження, а всі ресурси мають спрямовуватися на службу людям. Уряд має створюватися на надпартійній основі, треба збирати найсильніших і найфаховіших людей держави, щоб зробити виконавчу владу надсильною. А так звані реформи, як-то освітня, охорони здоров’я, земельні відносини, які впроваджувалися всі останні роки на замовлення ззовні, треба зупинити. Ми мусимо робити не так, як нам радять, а так, як роблять успішні держави", – переконана вона.

Вона наполягає, що в ситуації, коли країна в стані війни, пандемії, падіння економіки, треба формувати найсильніший Кабмін. Зібрати його з профі найвищого рівня, і створити можливості для реалізації стратегії порятунку.

"Ми на кожний напрямок життя країни даємо лаконічні, чіткі й дуже дієві пропозиції. Якщо їх втілювати в життя, то матимемо результат не через три роки, а вже зараз", – заявила Тимошенко.