RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

ДБР порушило провадження проти нардепа СН Семінського за вимагання акцій "Нафтогазвидобування"

Державне бюро розслідувань 16 червня порушило кримінальне провадження проти народного депутата від "Слуги народу" Олега Семінського.

Як пише Цензор.НЕТ, відповідний документ є в розпорядженні РБК-Україна.

Нардепу інкримінують вчинення кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.189 КК України, а саме вимога, що супроводжується погрозами, переписати на себе частку в найбільшій приватній газодобувній компанії "Нафтогазвидобування", якою раніше керував Семінський, еквівалентну 150 млн дол.

Це друге кримінальне провадження проти Семінського. Перша кримінальна справа, порушена проти нардепа, передбачає вчинення кримінального злочину відповідно до ч.5 ст.191 КК України, а саме привласнення частини прибутку компанії "Нафтогазвидобування" під час перебування на посаді голови правління компанії.

Обидві справи розслідуються за скаргою екс-нардепа і колишнього міністра транспорту Миколи Рудьковського. За його словами, Семінський погрожував йому кримінальним виробництвами, вимагаючи переписати частку в компанії вартістю понад 150 млн дол, яка належить родині Рудьковського.

Раніше були опубліковані записи розмов Семінського і Андрія Мельника, якого називають "кримінальним авторитетом" і якого звинувачують у викраденні екс-директора "Нафтогазвидобування". На записах Семінський і Мельник обговорюють відбирання акцій "Нафтогазвидобування" у сім'ї Рудьковського і їх перерозподіл. При цьому Семінський активно згадує про свій статус народного депутата і причетність до президентської команди, що можна розцінювати як використання адмінресурсу.

"Семінський каже: якщо ти перепишеш ("частку в Нафтогазвидобування"), я піду в прокуратуру, дам свідчення, що ти мене не крав. Справа закриється і все. А якщо ні - у нас в прокуратурі все в порядку, приїдеш в Україну, ми тебе посадимо. До тих пір, поки не перепишеш те, що ми хочемо", - розповідав Рудьковський.

Раніше майбутній депутат потрапляв на записи, в яких він підтверджував готовність заплатити за мандат до 7 млн, і пізніше визнав справжність цих матеріалів.

Як повідомлялося раніше, екс-главі Мінтрансу Рудьковському вручили підозру в організації викрадення в 2012 "слуги народу" Семінського. За даними правоохоронців, Семінського позбавили волі більш ніж на 3 роки, катували і вимагали $200 млн. Рудьковський всі звинувачення категорично заперечує і називає справу інструментом вимагання частки компанії "Нафтогазвидобування".