RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

В АРМА заперечують інформацію ЗМІ про допит ДБР керівництва агентства

У ЗМІ з’явилась інформація, що слідчі Державного бюро розслідувань допитали високопосадовців АРМА у справі про незаконну передачу арештованих $400 тисяч за підробленими документами.

Згодом ця інформація з низки ЗМІ зникла, пише HUBS.

Як написали видання, "слідчі дії проводились в рамках кримінального провадження №42020000000002497 за ознаками таких кримінальних порушень як отримання хабара, привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом та підробку документів. На допиті були т.в.о. голови АРМА Віталій Сигидин, заступник голови АРМА Володимир Павленко та начальник управління менеджменту активів агентства Вахтанг Бочорішвілі".

ЗМІ повідомили, що в рамках провадження правоохоронці будуть проводити експертизу почерків фігурантів справи. Начебто, АРМА вилучили документи, в яких може бути інформація про їх причетність до корупційних дій. Слідчі ДБР попросили надати зразки почерку для експертизи.

Після зникнення новин у ЗМІ, з’явились публікації з посиланням на пост Володимира Павленка. Він заперечив допит в ДБР: "1. Керівництво АРМА було на допитах — ні! 2. Павленко дав зразки підписів — ні! 3. При обшуках вилучили записники — ні!..".

Дана справа тягнеться з грудня 2020. В рамках провадження про вбивство в травні 2020 правоохоронці вилучили $400 тис із банківської скриньки свідка по справі Сергія Кісільова. Суд наклав на кошти арешт, сума опинилася на балансі АРМА. Як писала УП, були дві безуспішні спроби повернути кошти. З таким проханням звернувся підприємець Денис Парубець. Він нібито віддав кошти Кісільову на зберігання під розписку. В АРМА прохання не задовольнили.

Як каже Павленко: "До нас приходили ухвали суду про повернення цих коштів. Але ми їх не повертали, по тій причині, що ці ухвали були оформлені неправильно… Ми повинні повернути кошти власнику. Питання: хто є власник. Гроші вилучили в Кісільова зі скриньки, але ухвалу про скасування арешту винесли в інтересах Парубця. Ми тоді сумнівались. І поки ми сумнівались, поліція наклала новий арешт, і ми гроші не повертали".

У грудні 2020 АРМА передала кошти громадянину Ігорю Королю, який заявив, що $400 тис, на які суд наклав арешт, а потім передав в АРМА, належать йому. І як доказ надав ухвалу Печерського суду, який скасував арешт на кошти. Згодом з’ясувалося, що ухвала – підроблений документ.

"Документи ідеальні були, ми повернули ці кошти Королю, разом із відсотками… Зараз з’ясовується, що це рішення підробне. Воно до нас надійшло офіційно від суду, із супровідним листом, з печаткою, із підписом. Але зараз кажуть, що суддя цього рішення не приймав. І нас звинувачують в тому, що ми не переконались, чи це рішення справжнє", – сказав Павленко у лютому 2021.

У квітні 2021, ДБР та СБУ провели обшуки в офісі керівників АРМА. Як заявив Павленко: "У рамках справи про те, що АРМА видала нібито кудись не туди так званий "злодійський общак".

Нещодавно СБУ повідомила, що викрила нападників на заступника голови АРМА. Напад стався 2 червня, невідомі начебто кілька разів вистрілили у Володимира Павленка з вогнепальної зброї. Як писали УП, "співрозмовники.. натякали, що стрілянина може бути інсценуванням".