RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Потрібен звіт по тарифах на комуналку: нардепи в Раді влаштували Шмигаль демарш, фото

У п'ятницю, 10 вересня, в ході Години запитань до уряду у Верховній Раді нардепи мали заслухати інформацію голови МЗС Дмитра Кулеби про візит президента Володимира Зеленського до США і проведення "Кримської платформи", натомість вони зажадали звіту прем'єра Дениса Шмигаля про зростання тарифів на комуналку.

Про це з Ради повідомляє кореспондент "Апострофа" Дмитро Олійник.

У залі було зареєстровано всього 130 нардепів, однак присутні фракції зажадали звіту глави уряду про те, як прості громадяни зможуть платити підвищені тарифи, і заблокували трибуну.

Фото: Дмитро Олійник

Фото: Дмитро Олійник

У відповідь спікер парламенту Дмитро Разумков оголосив перерву і покликав глав фракцій на нараду, куди запросив і прем'єра. Було оголошено перерву на півгодини для прийняття рішення чи міняти порядок денний роботи Ради.

Фото: Дмитро Олійник

Фото: Дмитро Олійник

До порядку також було включено проект постанови про створення ТСК Ради з розслідування можливих протиправних дій чиновників Держкосмосу і підприємств космічної галузі (проекти "Либідь" і "Циклон-4"), а також законопроекти щодо вдосконалення порядку дострокового припинення повноважень сільського, селищного та міського голови.

Фото: Дмитро Олійник

Фото: Дмитро Олійник

Нагадаємо, робочий візит Володимира Зеленського в США тривав з 31 серпня по 2 вересня. У його ході у глави української держави відбулися зустрічі з президентом Джо Байденом, міністрами, представниками великого бізнесу і главами громадських організацій.