RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Перспективи Разумкова: що заважає створити свій політичний проект і піти в президенти

Після відставки Дмитра Разумкова з поста спікера Верховної Ради "слуги народу" спробують позбавити колишнього соратника мандата, проте це станеться не зараз, а коли він спробує створити свій політичний проект.

Про це експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко розповів в коментарі сайту "Апостроф".

На його думку, поки Разумков буде позафракційним, але може постати питання про колізію між Конституцією і регламентом - зв'язок депутата-списочника зі своєю фракцією.

"Думаю, поки його порушувати не будуть, але екс-спікера "підвісять". При цьому Разумков намагатиметься створити якесь неформальне об'єднання з підтримуючих його депутатів, частково з позафракційних", - вважає Петренко.

Він додав, що Разумков намагатиметься створити свій політичний проект, шукатиме для нього фінансування, працюватиме на свій особистий бренд. Однак проблемний момент для нього - те, що вибори нескоро.

Але поки колишній глава парламенту не окреслить своєї політичної лінії чітко - про його перспективи казати складно, зазначає політолог Олександр Кочетков.

"Щоб у Разумкова були перспективи, має скластися інша політична ситуація в країні, а зараз у ОП є потужні інструменти, щоб завадити Разумкова будувати власну політичну кар'єру. Якщо казати про власний бренд і політсилу - все залежить від того, чи готовий колишній спікер стати рішучим критиком влади, її жорстким опонентом", - вважає експерт.

Він додав, що для реалізації претензій Разумкова на президентський пост потрібно, щоб симпатії до Зеленського дуже зменшилися.

Водночас домовитися з потенційними спонсорами і союзниками для героя сьогоднішнього дня, швидше за все, не буде великою проблемою. Решта залежить від нього і того, чи зможе Разумков вийти за межі образу "пристойного хлопця".

Більше читайте в статті на "Апострофі": Не місце для дискусій: на що перетвориться Верховна Рада після відставки Разумкова