RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Бюджет корупції, бідності та обкрадання людей": Юлія Тимошенко розкритикувала проєкт держбюджету-2022

Влада провалила підготовку бюджету на наступний рік. Поданий на розгляд парламенту проєкт не покриває потреб ані освітян, ані медиків, ані пенсіонерів, і не передбачає достатніх коштів для субсидій.

"Це бюджет крайньої бідності і обкрадання людей", – наголосила глава партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час розгляду у Верховній раді кошторису країни на 2022 рік.

"Третій бюджет від чинної влади – це показник того, яку політику сьогодні роблять "слуги народу". Від передвиборчого гасла про кінець епохи бідності не залишилося нічого. Людям обіцяють лише половину прожиткового мінімуму, до того ж практично для всіх категорій громадян – і для працюючих людей, і для пенсіонерів, і навіть для дітей, яким потрібно отримувати соціальну допомогу", – обурилася Юлія Тимошенко.

Не йдеться в проєкті державного кошторису про реальну індексацію – ані ні пенсій, ані зарплат. При тому, що тарифи й ціни вже стрімко йдуть угору.

"Без індексації, при тій інфляції, яка буде в цьому році, внаслідок зростання цін на енергоносії – ви провокуєте цим бюджетом соціальну катастрофу", – застерегла вона.

Юлія Тимошенко зазначила, що проєкт свідчить, що влада не збирається боротися з корупцією.

"Попри обіцянки, нічого не сказано про збільшення доходів від митниці – відтак контрабанду зупиняти не планують, не йдеться й про виведення економіки з тіні", – зауважила лідер "Батьківщини".

"Це відверта демонстрація недієздатності цієї влади. Це бюджет розвалу управління державою. Його в жодному випадку не можна ухвалювати", – наголосила Юлія Тимошенко.