RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Били та погрожували не випустити живим із підвалу: суддя Чаус розповів про тортури, відео

У мережі почало поширюватися відео з інтерв'ю екссудді Миколи Чауса про те, що з ним відбувалось після викрадення в Молдові.

Про це він розповів народному депутату від партії "Європейська солідарність" Володимиру Ар'єву по закінченні домашнього арешту.

Микола Чаус поділився подробицями того, як його вивозили машиною з Молдови і били під час намагань втекти.

"Там (в машині, – ред.) вони поклали мене на підлогу і друга людина сіла мені на голову і тримала. Коли я намагався вилізти з-під неї, вона мене била по спині, по нирках. Це тривало хвилин 20-30. Потім, уже за містом, вони мене пересадили в "пиріжок", вони дали мені укол, розв'язали руки і ноги, і ми поїхали... Їхали години дві, може, півтори. По дорозі я запитав, куди ми їдемо — до Румунії чи Придністров'я. Сказали, до Румунії. Я намагався втекти, і коли я рухався, вони мене били по голові. А коли я почав звільняти руки, зробили ще один укол", - розказав він.

Також він додав, що його примушували "правильно" відповідати на запитання: давали надруковані запитання та відповіді на них, які він мав вивчити.

За словами екссудді Чауса, від нього вимагали сказати, що він бував у кабінеті президента (2014-2019) Петра Порошенка, який особисто йому давав вказівки засудити Геннадія Корбана (бізнесмена, засудженого Чаусом у 2016 році до півтора року в'язниці умовно за викрадення депутата Верховної Ради, - ред.). Погрожували, що інакше не вийде живим із підвалу.

Раніше "Апостроф" аналізував причини, чому силовики не могли поділити між собою скандального екс-суддю Чауса.