RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Яйця по 17, яких не було": нардепи закликали Умєрова прозвітувати про ситуацію в оборонному комітеті

Скандал з яйцями по 17 грн завершився тим, що такої закупівлі МОУ не проводило. Однак, Міноборони, яке від початку спростовувало купівлю яєць по 17 грн і навіть подало позов до суду з метою захисту своєї ділової репутації, наразі від такого позову відмовилося. Відомство Умєрова відкликало свою заяву з Господарського суду м. Києва, не дочекавшись його розгляду по суті. В оборонному комітеті ВРУ з цього приводу вважають, що міністр оборони таки має захищати репутацію Міноборони. Тим паче якщо звинувачення на його адресу дійсно не підтвердилися.

Голова оборонного комітету ВРУ Юрій Здебський в коментарі журналістам зауважив, що Умєрова з приводу "яєць" запросять на комітет та попросять прозвітувати з цього питання.

"У нас зараз багато роботи стоїть. Наше завдання одне – щоб військовий на передку отримав якісне харчування. Рештою, і тим, хто на цьому спекулює – повинні займатися правоохоронні органи. Ми як комітет бачили Умєрова, коли він представляв свою команду. Більше ми його не запрошували. В найближчий термін я думаю, що ми його запросимо і хай він нам прозвітує про ці питання", - сказав Здебський.

Колега Здебського по оборонному комітету ВР Олександр Федієнко теж вважає, що МОУ має захищати свою репутацію до кінця.

"Якщо МОУ вважає що їх оббрехали, то вони повинні захищатися і довести свою репутацію, в суді. У нас же яка історія – якщо людині дають підозру, то чомусь всі вважають, що вона вже винна. Але є ще рішення суду, яке може зняти цю підозру. Тому тут така сама історія: є рішення суду? Ні. Тоді нікого не звинувачуємо, і відновлюємо репутацію МОУ", - сказав він.

Як писав "Апостроф", Умєров передумав захищати репутацію Міноборони у скандалі з "яйцями по 17 грн", хоч за такою ціною яйця ніхто не купував. Зокрема, як встановили в Громадській антикорупційній раді, звинувачений раніше у "яйцях по 17" постачальник, насправді постачав МОУ яйця по 9 грн. І ця ціна вже включала в себе логістичні витрати. Чиновники МОУ від початку скандалу з "яйцям по 17" спростовували переплати. Лише з часом з'ясувалося, що МОУ в цій історії дійсно постраждало від критики безпідставно.