RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Український суд несподівано виправдав главу "верховного суду ДНР"

Селідівський міський суд Донецької області прийняв рішення виправдати так званого голову "верховного суду" ОРДО Едуарда Якубовського.

Про це повідомляє "Українська правда".

Відзначається, що прокуратура Донецької області планує оскаржити вирок.

"Прокуратура Донецької області категорично не згодна з рішенням суду, що виправдав громадянина РФ Якубовського, який зараз співпрацює з "ДНР" і звинувачується у вчиненні кримінального правопорушення за статтею 258-3 КК (участь у терористичній організації)", - заявили у відомстві.

Так, на думку прокуратури, рішення суду є незаконним. У відомстві додали, що Селідівський міський суд не дослідив докази, які були зібрані стороною обвинувачення.

Разом з тим, найближчим часом до суду вищої інстанції буде подано апеляційну скаргу з вимогою засудити Якубовського. При цьому санкція статті, за якою його підозрюють, передбачає позбавлення волі на термін до 15 років.

"Його судять заочно, оскільки він продовжує працювати на терористів і знаходиться на непідконтрольної українському уряду території", - відзначили в прес-службі.

Видання уточнює, що у вироку Селідівського міського суду від 12 червня відзначається, що Якубовського необхідно "визнати невинним і виправдати у зв'язку з недоведеністю стороною обвинувачення вчинення кримінального злочину, в якому обвинувачується особа".

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд в місті Кремінна Луганської області виправдав колишнього депутата міської ради Первомайська Сергія Баранова, який раніше займав пост так званого "міністра вугільної промисловості і енергетики ЛНР".