RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Політичне рішення: експерти оцінили ймовірність надання Саакашвілі притулку в Україні

В ситуації з екс-губернатором Одеської області Михайлом Саакашвілі Державна міграційна служба керується не законом, а рішеннями адміністрації президента України Порошенка, тому відмовить йому в наданні політичного притулку в Україні.

Таку думку висловив в коментарі "Апострофу" один з адвокатів Саакашвілі Маркіян Галабала.

"Безумовно, якби ДМС діяла за законом, то можна було б очікувати позитивного рішення. Але вони керуються рішеннями Банкової. Тому ми чекаємо негативного результату", - заявив він.

Його точку зору підтримав і інший адвокат Саакашвілі Микола Неділько, зазначивши, що ДМС знаходиться в підпорядкуванні глави МВС Арсена Авакова, який не допустить підтримки Саакашвілі.

У той же час, нардеп від БПП Іван Винник заявив про те, що рішення про надання політичного притулку Саакашвілі дійсно буде негативним, але тому, що він не виконав усіх вимог закону. Політик не звернувся в українські консульства з проханням отримати посвідчення особи без громадянства, хоча повинен був.

"Але він туди не звертався і не буде цього робити. Тому що у нього, можливо, є інше громадянство. Але, щоб отримати статус біженця, він повинен пред'явити цей документ", - пояснив Винник.

Детальніше про спроби Саакашвілі знову оселитися в Україні читайте в матеріалі "Апострофа" У Саакашвілі придумали, як йому залишитися в Україні і захиститися від видачі Грузії.