RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Справа сина Авакова: в Україні вказали на конфлікт з Порошенком і втручання третіх сил

Експерти вважають, що між зняттям охорони главою МВС Арсеном Аваковим з наметового табору біля Ради і затриманням сина міністра Олександра Авакова є зв'язок.

Про це розповів політолог Петро Олещук в коментарі "Апострофу".

"Ми бачимо, що якісь незрозумілі речі кояться: сьогоднішня заява Авакова про те, що він знімає Національну гвардію і охорону мітингу. І буквально відразу після цього інформація про обшуки у його сина і затримання", - зазначив він.

На дивні збіги вказує і політичний аналітик Ярослав Макітра.

"Важлива і цікава саме поведінка Авакова, який знімає охорону державного об'єкта в такий непростий час. Зате з'являється багато силовиків під судом, в місцях обшуку. Це, по суті, використання держапарату і своїх повноважень", - заявив він.

Олещук відзначив, що Аваков є єдиним "альтернативним президенту центром прийняття рішень", що викликає конфлікт між ними. Він також заявив про те, що НАБУ не бралось би за цю справу, не будучи впевненим у деякій підтримці.

"Можна по-різному говорити про вплив і невплив [президента України Петра] Порошенка на НАБУ, але я не думаю, що НАБУ до відповідних дій було б причетне, якби не було впевнено, що отримає підтримку на серйозному рівні. НАБУ завжди діяло обережно. І це, по суті, перше втручання НАБУ не в політичні розборки середньої ланки, а саме у вищу лігу української політики", - заявив він.

Але політолог не виключає, що дана ситуація могла бути спровокована "третіми силами".

"Цілком можливо, що це навіть втручання якихось третіх сил, які таким чином мотивують Авакова перейти до відкритого протистояння [з Порошенком], непрогнозованих наслідків. Його провокують, щоб потім звинуватити в спробі державного перевороту", - розповів Олещук.

Детальніше про суть справи і політичне її підгрунтя читайте в матеріалі "Апострофа" "Викрали дитину": за що затримали сина Авакова і до чого тут Порошенко.