RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Гучна справа про корупцію в Міноборони: стало відомо про виїзд за кордон одного з фігурантів

Директор компанії "Трейд комодіті" Вадим Майко, який знаходиться в розшуку за підозрою у справі про розкрадання коштів в Міноборони, виїхав до Латвії.

Про це повідомив INSIDER з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Відзначається, що НАБУ і САП вже подали документи в Інтерпол для оголошення Майко в міжнародний розшук.

Нагадаємо, на початку 2016 року Комітет з конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідинного палива. За результатами затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів компанію "Трейд Комодіті" як найбільш економічно вигідні.

Слідство встановило, що з переможцем уклали 14 договорів про постачання понад 80 тис. тонн палива для техніки спеціального призначення за рахунок коштів державного бюджету України на загальну суму понад 1 млрд гривень.

Після поставки близько 1/20 обумовленого обсягу заступник міністра оборони і директор департаменту держзакупівель Міноборони спільно з переможцем торгів уклали додаткові угоди, згідно з якими вартість палива зросла спочатку на 10%, а потім ще на 5,8%.

Як повідомляв "Апостроф", раніше інвестор компанії "Трейд Комодіті" Володимир Трофименко був відпущений судом під особисте зобов'язання.