RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Арешт Савченко: в Україні вказали на забавний нюанс в рішенні суду

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення звільнити з-під варти народного депутата Надію Савченко і тут же оголосив про взяття її під арешт на два місяці.

Про це повідомив адвокат Савченко Віктор Чевгуз, пише Укрінформ.

"Ви помітили, що суддя погодився з нами в тому, що вона затримана була незаконно ... Але він погодився з прокурором, що доведена вина і ризики обґрунтовані. Тому він її звільнив з-під варти і взяв під варту. Двома пропозиціями", - сказав Чевгуз.

На даний факт також звернув увагу журналіст Сергій Щербина.

"Суд визнав незаконним затримання Савченко з огляду на те, що правоохоронці склали документи на підставі статей, що регламентують затримання на місці злочину. У той же час, інкриміновані Савченко злочину є закінченими, а значить правоохоронці не мали права затримувати нардепа з мотивацією "на місці злочину".

Але, визначивши затримання незаконним, суд відразу ж арештував Савченко так як вважає підозри правоохоронців обґрунтованими. Також, за словами судді, є ризики, що Савченко може вплинути на хід слідства", - пояснив він на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, 23 березня суд заарештував Савченко на 59 діб без права застави - до 20 травня. Нардепа звинувачують в підготовці терактів в урядовому кварталі столиці і планів силового повалення влади.

Дивіться на "Апострофі" фоторепортаж із залу суду - Савченко перед арештом посміхалася і позіхала: ексклюзивні фото з суду.