RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Суд відправив до в'язниці людину з оточення Гройсмана

У четвер, 2 серпня, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід бізнесменові, який проходить підозрюваним у кримінальній справі начальника Головного управління Державної фіскальної служби України у Вінницькій області Руслана Осмоловського.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар Генеральної прокуратури (ГПУ) Лариса Сарган.

За її словами, Осмоловського підозрюють за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 (організація ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) Кримінального кодексу України.

У той же час його можливому пособнику закидають ухилення від сплати податків (ст. 212) та участь у злочинній організації (ст. 255). Суд порахував це достатньою підставою для арешту підозрюваного з можливістю вийти під заставу 50 млн гривень.

Як уточнює прес-служба ГПУ, Осмоловський і другий підозрюваний за версією слідства входять у злочинну організацію, створену в 2014 році для особистого збагачення. Їх схема передбачала закупівлю товарів на території України без відображення операцій у бухгалтерському та податковому обліку і подальший експорт за заниженою вартістю і без повернення валютної виручки.

Читайте також про Осмоловського і його роль у конфлікті між Порошенком і Гройсманом у нашій статті: Порошенко і Гройсман обмінялися ударами: чим закінчиться конфлікт.