RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Гучна справа податківців Януковича: з'явилися скандальні подробиці по затриманим

Всі заарештовані у так званій справі "податківців Клименко", яких в рамках масштабної і гучної спецоперації в 2017 році затримували із застосуванням вертольотів, вийшли з-під варти під заставу або через закінчення терміну можливого арешту.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Станом на 30 липня, підозрювані під вартою не перебувають, внаслідок закінчення передбаченого законом строку тримання під вартою – дванадцять місяців та сплаченого встановленого судом розміру застави", – відповіли в Генпрокуратурі на запит УП.

Загалом слідство встановило 50 колишніх та чинних податківців, які нібито були задіяні в корупційній схемі глави Міністерства доходів та зборів Олександра Клименка.

З них 27 осіб наразі ознайомлюються з матеріалами слідства, завершеного в березні 2018 року.

За понад рік після затримань загальна сума призначеної судом застави зменшилась у десятки разів.

Спершу вона становила більше 472 мільйонів гривень. У відповіді на запит УП у серпні 2018 року прокуратура повідомила, що було сплачено 77 мільйонів, а згодом – зменшено заставу до 22 мільйонів.

Так само повернули і частину арештованого майна, загальна вартість якого становила більше 888 мільйонів гривень.

Ще 2 особам уже винесено обвинувальні вироки – вони пішли на угоду зі слідством. Провадження стосовно одного підозрюваного закрите через його смерть.

Підозри у справі оголошені ще 20 податківцям, але їх прокуратура так і не знайшла, вони оголошені в розшук.

Нагадаємо, докладніше про цю справу читайте в матеріалі "Апострофа": Затримання податківців Януковича: Порошенко запідозрили в підготовці до виборів.