RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Тільки без Росії: суд дав Януковичу право на останнє слово

Оболонський райсуд Києва викликає екс-президента Віктора Януковича для виступу з останнім словом у справі про державну зраду.

Про це у вівторок повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, передає "Українська правда".

За його словами, суд неодноразово викликав Януковича для участі у судовому засіданні, як шляхом публікації повідомлень, так і за допомогою листів поштою за всіма відомими адресами його можливого проживання, у тому числі, і в РФ.

Разом з тим Дев'ятко наголосив, що, згідно з законом, Янукович мав виступити зі своєю останньою промовою перед заявами захисників, але не зробив цього.

"Суд повідомляє, що попри будь-які заяви сторони захисту, як до цього так і в сьогоднішньому засіданні, попри будь-які дії сторони захисту, які судом були констатовані, як зловживання правом на захист, суд завжди стояв на позиції забезпечення усіх прав обвинуваченого Януковича Віктора Федоровича", - сказав головуючий суддя.

Він додав, що тому суд знову викличе президента-втікача на засідання і надасть йому право виступити з останнім словом, у тому числі, шляхом відеоконференції, але без залучення компетентних органів РФ.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", прокурори Головної військової прокуратури просять суд винести вирок у вигляді 15 років в'язниці екс-президенту Віктору Януковичу у справі про держзраді.