RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Бив палицею по голові, а заплатив 1 тис. грн: суд відпустив калічившого майданівців в Харкові

Дзержинський районний суд Харкова визнав підозрюваного винним у побитті учасників Євромайдану 13 квітня 2014 року поблизу входу в метро "Університет". Однак, згідно з "законом Савченко" він вийшов на свободу.

Про це йдеться в рішенні суду.

Згідно з вироком, Олександр Федоров засуджений за ч.1 ст. 294 КК України (участь у масових заворушеннях). Він повинен був бути укладений на п'ять років і п'ять місяців, проте, вийшов на свободу в залі суду. Через "закону Савченко" кожен день його попереднього ув'язнення зараховується за два дні відбування покарання.

Як повідомляє Kharkiv Today, юрист постраждалого просив зобов'язати підсудного відшкодувати матеріальну та моральну шкоду (3 тисячі і 20 тисяч гривень відповідно). На суді Федоров визнав свою провину і сказав, що шкодує про те, що зробив. Це стало пом'якшувальною обставиною. Суд зобов'язав його виплатити тільки одну тисячу гривень, оскільки порахував розмір завданої шкоди завищеними.

На дане рішення може бути подана апеляція протягом 30 днів.

Нагадаємо, Федоров бив ногами впавшого на землю чоловіка, а потім ще двічі наніс удари палицею. Побиття припинили підоспілі представники "Червоного хреста", які відтягнули чоловіка від потерпілого.