RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

​Аваков запропонував Росії "обміняти" себе на Януковича

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков готовий дати свідчення російської прокуратурі в обмін на екстрадицію президента-втікача Віктора Януковича.

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передає "Прямий".

Генеральна прокуратура Росії у вересні 2018 року направила в ГПУ запит слідчого комітету про правову допомогу для притягнення до кримінальної відповідальності міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з-за рішення МВС не пускати громадян Росії на виборчі дільниці на материковій частині України на виборах президента Росії 18 березня 2018 року.

Українська сторона заявила, що Аваков задовольнить звернення російської прокуратури в обмін на екстрадицію Януковича.

"Російська прокуратура звернулися в Генпрокуратуру України, тобто, для того, щоб вони сприяли допиту і так далі. Так ось, міністр внутрішніх справ буквально недавно відреагував на цю маячню. І запропонував наступне: що він готовий дати свідчення, але тільки в обмін на екстрадицію Януковича. І сподівається на те, що Генеральна прокуратура України йому в цьому допоможе ", - заявив Шкіряк.

Як повідомляляє LB.ua , в квітні 2018 року Головне слідче управління Слідчого комітету Росії порушило кримінальну справу стосовно Авакова. Воно стосується рішення МВС не пускати громадян Росії на виборчі дільниці на материковій частині України на виборах президента Росії 18 березня 2018 року. Ці дії кваліфікували за п. "В" ч.2 ст.141 КК РФ - перешкоджання здійсненню виборчих прав або роботі виборчих комісій.

У запиті про правову допомогу Україні просять повідомити про розслідування "фактів перешкоджання участі російських громадян" в Києві, Львові, Одесі та Харкові та надати копії матеріалів. Також росіяни попросили надати інформацію та документи Авакова, такі як відомості про громадянство та видачі паспорта України, дані про склад сім'ї, про освіту, про місце роботи, трудову книжку, службову характеристику та ін.

Росія запросила інформацію, чи володіє Аваков імунітетом від іноземної кримінальної юрисдикції, і попросила списки співробітників поліції, які забезпечували охорону російських дипустанов під час виборів президента Росії.

Як повідомляв "Апостроф", міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков не прийшов на допит в Генеральну прокуратуру у справі про нібито замах на екс-президента Віктора Януковича в Харкові.