RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Відмова від відновлення Насірова на посаді ставить під сумнів ефективність судової реформи - експерт

Затягування з виконанням рішення суду про відновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби (ДФС) ставить під сумнів наближення судової системи в Україні до європейських стандартів.

Про це в коментарі виданню "Фокус" заявила екс-представник України в Венеціанській комісії, заслужений юрист України Марина Ставнійчук.

"Я не належу до числа прихильників Романа Насірова, але безвідносно особистості і суті справи хочу зауважити: якщо нинішня влада вважає судову реформу однією зі своїх найбільш яскравих перемог, то чому не поспішає виконувати рішення реформованого нею ж суду?", - зазначила вона.

Юрист додала, що будь-яке судове рішення вважається законним і обов'язковим до виконання.

"І тим більше воно є таким після того, як судова система стала "незалежною, незаангажованою і максимально наближеною до європейських стандартів ", як стверджують представники влади", - підкреслила Ставнійчук.

Нагадаємо, 10 грудня суд визнав незаконним звільнення Насірова з поста голови ДФС. У рішенні йдеться, що відсторонення Насірова від виконання посадових обов'язків у березні 2017 року і його звільнення 31 січня 2018 року, були незаконними.

Міністерство юстиції 19 грудня почало виконавче провадження по відновленню Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.