RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Експерти зробили скандальну заяву про стан Зайцевої в момент ДТП: відео з суду

На засідання суду з розгляду справи про смертельне ДТП на вулиці Сумській експерти не підтвердили наявність в біологічних зразках підозрюваної Олени Зайцевої опіатів.

Про це повідомляють харківські ЗМІ.

У Київському районному суді Харкова 23 січня відбулися чергове засідання у справі про смертельну аварію.

В ході розгляду суд допитував експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз, які проводили додаткову токсикологічну експертизу, результати якої повинні були показати, чи знаходилася Олена Зайцева в стані наркотичного сп'яніння в момент скоєння ДТП.

У наявному у суду висновку експертів йдеться: "Достовірно відповісти, чи була Олена Зайцева в стані наркотичного сп'яніння не можна, в силу неможливості визначити кількісний вміст кодеїну і фенобарбіталу в її організмі".

Під час допиту перший експерт, лікар-токсиколог Володимир Чураев, заявив, що їм було проведено аналіз десяти томів кримінальної справи.

Під час уточнюючих запитань адвокат Лариса Матвєєва намагалася з'ясувати, чи розрізняє експерт стан сп'яніння, викликане вживанням лікарських препаратів і вживанням безпосередньо наркотиків. Володимир Чураев заявив у відповідь, що не проводив досліджень на предмет змісту кодеїну і перенаправив це питання своїй колезі.

У свою чергу другий експерт, Любов Рибалко, заявила, що наявність опіатів в крові Олени Зайцевої вона не підтверджує, зазначивши при цьому, що висновки про стан Зайцевої проводилися методом сукупності результатів огляду лікаря-нарколога Олени Федірко та токсикологічного аналізу.

"Лікар-нарколог Федірко вчора (22 січня - прим.ред.) Чітко заявила: було що завгодно, тільки не стан сп'яніння. Був шок, був стрес. Можливо, були реакції на травму, які Зайцева отримала раніше. Лікар-нарколог не побачила порушень свідомості або поведінки", - заявив адвокат Зайцевої Мельниченко.

Прокурор Валерій Бухан в свою чергу заявив, що сьогоднішній допит експертів поставив крапку в питанні про стан Олени Зайцевої в момент ДТП.

"Під час засідання експерти не підтвердили наявність в біологічних зразках Зайцевої опіатів", - підкреслив прокурор.

Наступне засідання суду у справі ДТП на вулиці Сумській призначили на 28 січня.

Як повідомляв "Апостроф", на засідання суду з розгляду справи про смертельне ДТП на вулиці Сумська в Харкові прийшла лікар-нарколог, яка перевіряла підозрювану Олену Зайцеву.