RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

С​кандал з бебі-боксами для новонароджених українців: стало відомо про хід розслідування

Генеральна прокуратура розслідує кримінальну провадження за фактом завищення ціни на бебі-бокси і низьку якість товарів для дітей, що входять в набори.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають "Українські Новини".

Справу розслідує управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, Генеральної прокуратури по ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

В ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що Кабінетом Міністрів від 30 травня 2018 визначено впровадження пілотного проекту "Відповідальне батьківство", одним з етапів реалізації якого є надання одноразової натуральної допомоги "пакета малюка" в рамках державної допомоги сім'ям з дітьми.

Зазначений пілотний проект впроваджувався Міністерством соціальної політики за участю представництва Дитячого фонду ООН - ЮНІСЕФ.

З метою використання надлишково перерахованих коштів були внесені чергові зміни до постанови КМУ № 512 від 20.06.2018, згідно з яким при визначенні кількості допомоги у вигляді "пакунків малюка" на поточний рік необхідно враховувати також потреба на 2 місяці наступного року, в зв'язку з чим ЮНОПС був проведений наступний етап закупівель, переможцем якого стало ТОВ "СКАЙ ТРЕЙД Україна", яке в даний час здійснює виробництво і постачання товарів за бюджетні кошти.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що бебі-бокси систематично "не доїжджають" до багатьох пологових будинків. Якщо вони там і з'являються, то в обмеженій кількості, маленькими партіями, і їх вистачає не на всіх. Також якість товарів для дітей з набору залишає бажати кращого.

Як повідомляв "Апостроф", під Житомиром назріває лікарський скандал через смерть породіллі та немовляти.