RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Адвокат заявила про відсутність у журналістів доказів проти Семочко

Голосіївський суд столиці мав 16 квітня розпочати підготовче засідання у справі колишнього першого заступника голови СБУ Сергія Семочка проти журналістів “Бігус інфо”, а також “24 телеканалу”, від останніх вимагають доказів розповсюдженої ними інформації щодо корупції та зловживань екс-високопосадовця, втім, журналісти на судове засідання не з’явилися, а доказів оприлюдненої інформації не надали.

Суд з технічних причин відклав засідання на іншу дату, розповіла адвокат Сергія Семочка Катерина Смирнова у відеозапису на YouTube.

“Ми чекали початку судового процесу, адже переконані, що оприлюднена відповідачами інформація є недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію нашого клієнта, відповідні докази чого ми надали до суду у встановленому законом порядку. Головне для нас - побачити докази достовірності поширеної інформації, оскільки за законом їх повинна надавати саме сторона відповідача. Однак не можливо надати те, чого не існує та підтвердити достовірність подій, які не відбувалися, а є чиїмось фантазіями. Напевно, мабуть саме з цих причин до теперішнього часу відповідачами до суду не надано жодних доказів, більше того, за твердженнями представників телеканалу 24, інформація щодо незаконного втручання у державні закупівлі медичних препаратів для діалізу не стосується безпосередньо Сергія Семочка, а має відношення лише до СБУ загалом”, - наголосила адвокат.

Також вона звернула увагу на зміну риторики журналістів “Бігус інфо” після судового позову. Тепер Денис Бігус та Леся Іванова стверджують, що їх розслідування не містило жодних фактів проти Семочка, а було лише оціночним судженням самих журналістів.

Однак, і такі пояснення не влаштовують захист Семочка, оскільки так звані оціночні судження стали підставою для відкриття кримінального провадження та переслідування чиновника.

“Інформація щодо коштовної нерухомості та російських паспортів в родині Семочка, на думку представників телеканалу, є оціночною та не містить в собі даних про конкретні факти та конкретні події. Виходячи з цього представники телеканалу дійшли висновку, що право Сергія Семочка на повагу до його честі, гідності і ділової репутації порушене не було. Однак, я хочу нагадати, що поширення відповідачами недостовірних відомостей стало однією із підстав для реєстрації відносно Сергія Семочка кримінальних проваджень за фактом державної зради та незаконного збагачення у зв'язку із чим факт порушення його прав є очевидним. Таким чином, якщо журналісти, прагнучи сенсації, видали бажане за дійсне - ступінь їх відповідальності повинна бути встановлена судом. Ми сподіваємося, що всі відповідачі знайдуть в собі сміливість та з'являться у наступне судове засідання, оскільки сьогодні був наявний лише представник Дениса Бігуса. Зі свого боку ми готові до змагальності сторін та ще раз підкреслюю - ми переконані у чесності та добропорядності Сергія Семочка”, - сказала Катерина Смирнова.