Суд прийняв скандальне рішення по катастрофі Іл-76 під Луганськом

Мелітопольський суд відмовився визнати загибель командира літака ІЛ-76, збитого під Луганськом в червні 2014 року, Олександра Білого результатом агресії Російської Федерації проти України.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на вдову загиблого офіцера Тетяну Чіміркову, яка отримала судовий вердикт.

Вона зазначила, що рішення суду датується 16 квітня. У документі зазначено, що суд відмовляється визнати загибель 9 членів екіпажу військового літака і 40 перевезених військовослужбовців десанту наслідком збройної російської агресії.

У рішенні суду, виданого жінці, вказана лише вступна та резолютивна частина - без частини, де суд повинен надати аргументацію такого рішення.

Детальна аргументація рішення суду, за словами в. о. глави Мелітопольського міськрайонного суду Тамари Міщенко, з'явиться у відкритому доступі в понеділок, 22 квітня.

Транспортний літак ІЛ-76 був збитий під час заходу на посадку в Луганський аеропорт в ніч на 14 червня 2014 року. На борту перебували 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців десантно-штурмової бригади ЗСУ. Літак повинен був доставити боєприпаси, їжу, а також підкріплення військовослужбовцям, які перебували в оточенні окупантів.

Нагадаємо, 27 березня 2017 року 27 березня, суд визнав генерал-майора Віктора Назарова винним у катастрофі.

Як повідомляв "Апостроф", в честь загиблого в катастрофі літака Іл-76 під Луганськом бійця Сергія Добропаса перейменовано село Червоний Лиман в Дніпропетровській області.