RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Експертизи по "Роттердам+" дають підстави для закриття кримінальної справи - Трохимець

Експертизи підтвердили економічну обґрунтованість формули "Роттердам+" та відсутність збитків від її застосування, тому кримінальна справа має бути закрита.

Про це написав президент Асоціації енергетики України Олександр Трохимець в Facebook.

"Судові експерти тричі підтвердили законність та економічну обґрунтованість формули "Роттердам+". За таких умов відсутні такі складові злочину, як збитки та умисел. Тобто члени НКРЕКП діяли законно в інтересах країни, а не певного олігарха, як нам намагаються нав’язати. Не дивно, що САП не поспішає долучати дані експертні висновки до матеріалів провадження, адже після цього їм доведеться закрити справу", - написав Трохимець.

Він нагадав, що нещодавно в мережі з’явилися копії постанов Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про проведення судових експертиз у справі "Роттердам+" та звіти за результатами проведення експертиз, в яких зазначається, що формула є економічно обґрунтованою.

"Вперше САП звернулася до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз більше 2 років тому - 21 вересня 2017 року. Майже через рік, 26 липня 2018 року, прокурорам довелося уточнити питання до експертів, оскільки ті були сформульовані настільки безграмотно, що були схожі на риторичні. Уточнені питання були не кращі. 15 серпня 2018 року КНДІСЕ надали висновок… Експерти чітко сказали: формула визначення ціни енергетичного вугілля ("Роттердам+") є економічно обґрунтованою; ціни вугілля відповідають рівню цін на вугілля на світовому ринку", - написав Трохимець.

На його думку, САП такі висновки експертів не влаштовували, оскільки зводили нанівець всі намагання знайти зачіпки у справі, і прокурори повторно звернулись до КНДІСЕ з "уточненим" переліком питань. Експерти надали ще два висновки, в яких знову підтвердили обґрунтованість застосування "Роттердам+".

Раніше адвокат ексголови НКРЕКП Дмитра Вовка Ірина Одинець заявила, що САП свідомо приховує від суду результати експертизи по "Роттердам+", що підтверджують обґрунтованість формули. Адвокат підозрюваних у справі "Роттердам+" з боку ДТЕК Наталія Дригваль повідомила, що САП отримала мінімум три експертні висновки, які підтвердили коректність формули. Це не влаштовувало слідство, і тоді НАБУ замовило "експертизу" у СБУ з заготовленими відповідями.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаСуди
Теги: