RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Нацбанк подав позов до суду на депутата від "Слуги народу": спливли резонансні деталі

У Києві Солом'янський районний суд відкрив провадження за позовом Національного банку до народного депутата Олександра Дубинського про захист ділової репутації регулятора.

Про повідомляється на сайті НБУ.

В установі уточнили, що Дубинський здійснює "цілеспрямовану інформаційну атаку" на НБУ, і припустили, що за нею стоїть екс-власник "Приватбанку" Ігор Коломойський.

Нацбанк закликав нардепа спростувати інформацію, поширювану проти регулятора в акаунті DubinskyPro, а також в YouTube і Facebook щодо "організації злодійський схеми з виведення банків з ринку" керівництвом центрального банку.

"Депутат повідомив, що керівництво Національного банку в особі голови НБУ Якова Смолія та першого заступника голови Катерини Рожкової нібито організувало "злодійську схему", яка полягає в цілеспрямованому виведенні банків з ринку за хабарі від їх акціонерів для подальшої виплати їм компенсації з держбюджету", - відзначили в НБУ.

Також були спростовані відомості, викладені Дубинським в його передачах про виплати втікачу-олігархові Сергію Курченку і нібито схем по закриттю банків.

"Національний банк не відшкодовував і не допомагає ні Сергію Курченку, ні акціонеру Радикал Банку ТОВ "Промислова інноваційна компанія". Офіційне спростування з цього питання Національний банк уже публікував у вересні", - сказано в повідомленні.

Також Національний банк опублікував форму, яку Дубинський повинен поширити на своїх акаунтах, щоб претензії були зняті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Національному банку заявляли про сфокусовану атаку у формі "спекуляцій і наклепу" і "проплачені мітинги", а також про спробу насильницького вторгнення "тітушок", які нібито фінансуються Ігорем Коломойським.