RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Ніхто дива не очікував: бійці АТО висловились щодо рішення суду у справі скандального митника Тупальского

У п'ятницю, 29 листопада, учасники АТО прибули на суд над митником Сергієм Тупальським, якого підозрюють в створенні злочинної організації і порушенні митного законодавства, щоб заявити про свою позицію щодо підсудного.

Про це повідомляє ASPI.

Учасники бойових дій пояснили, що прийшли на засідання Вищого антикорупційного суду, оскільки обурені словами заступника начальника Київської міської митниці Cергія Тупальського в свою адресу.

"Ми прийшли до суду, щоб подивитися в очі цьому ... якому НАБУ намагається вирвати ікла. Минулої акції під стінами ДФС ми вже виступали проти Тупальського. Він заявив, що ми псевдо-бойовики і ряджені. Я прийшов до суду, щоб запитати у нього: "Хто тут ряджений?" - сказав учасник бойових дій з позивним Скрипаль.

Ветерани АТО висловили своє ставлення до митника, підозрюваного в незаконних фінансових схемах з митним оформленням товарів. Оскільки учасникам бойових дій не дали висловитися на засіданні суду, вони стали чекати Тупальського перед будівлею суду. Коли стало відомо, що суд ухвалив відправити Сергія Тупальського під домашній арешт на два місяці, активісти повідомили, що розчаровані рішенням.

"Ми не задоволені рішенням суду, але ніхто дива і не очікував - суди творять те саме, стали новими тільки формально. На Тупальського купа статей, а він вільно виходить із зали суду. Наскільки я знаю, у цій справі передбачається апеляція. Будемо чекати рішення апеляційного суду. У нас є план подальших дій. Учасники АТО пікетуватимуть житло митника; інші активісти збираються звертатися до усіх можливих інстанцій, щоб вплинути на подальші рішення", - зазначив ветеран.

Раніше у ЗМІ демонстрували будинок митника Тупальського, який потрапив у сферу уваги органів правопорядку.

29 листопада Вищий антикорупційний суд встановив для Сергія Тупальського запобіжний захід - домашній арешт на 2 місяці, хоча САП клопотала про арешт митника з можливістю внесення застави в 57 млн грн.

У 2017 році Тупальський судився з журналістами, що опублікували інформацію про його участь в незаконних фінансових схемах, якими завдано збитків державі на сотні мільйонів гривень.