RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Рахунки Киви раптово заарештували у справі Гандзюк: нардеп дав цікаве пояснення, відео

Згідно з рішенням Солом'янського райсуду Києва за позовом батька активістки Катерини Гандзюк держвиконавець виніс постанову про накладення арешту на кошти нардепа Іллі Киви для забезпечення сплати судового збору.

Про це в Facebook повідомила юридична компанія "Міллер", яка раніше від імені батька загиблої активістки подала позов до Киви про захист честі і гідності Катерини Гандзюк.

"Заарештовано рахунки І. Киви у справі Катерини Гандзюк", - йдеться в повідомленні.

У юридичній компанії відзначили, що нардеп Кива "безпідставно звинуватив Катерину Гандзюк в корупції, що не відповідає дійсності". Зокрема, мова йде про висловлювання Киви в ефірі телеканалу "Еспрессо" в жовтні 2018 року, коли нардеп звинуватив активістку в розкраданні бюджету.

"26 червня 2019 року Солом'янський районний суд м.Києва задовольнив позов батька Катерини Гандзюк до Іллі Киви і ТОВ "Голдберрі" про захист честі гідності, ділової репутації та зобов'язання спростувати недостовірну інформацію", - нагадали юристи.

Уточнюється, що Солом'янський суд визнав недостовірною інформацію, поширену Кивою 2 жовтня 2018 року в ефірі телеканалу "Еспрессо. TV". Зокрема він сказав: "Я знаю, що Гандзюк сиділа на розкраданні міського бюджету".

Також суд зобов'язав Киву спростувати недостовірну інформацію, повідомивши в ефірі телеканалу "Еспрессо. TV" про те, що поширена інформація не відповідає дійсності, і зобов'язав стягнути з Киви на користь Віктора Гандзюка судовий збір в розмірі 1409,60 грн.

"22 квітня 2020 року на виконання рішення Солом'янського районного суду м.Києва державним виконавцем Дніпровського районного відділу ДВС в м.Києві прийнято постанову про накладення арешту на кошти Іллі Володимировича для забезпечення сплати судового збору", - повідомили юристи.

Відзначається, що в разі невиконання решти рішення суду, до Киви будуть застосовані заходи, передбачені ст. 63 закону України "Про виконавче провадження", у вигляді штрафу, а потім і відкриття кримінального провадження.

"Таким чином, якщо Ілля Кива не дотримає рішення суду в повній мірі, в орган досудового розслідування буде повідомлено про вчинення останнім кримінального правопорушення відповідно до ст. 382 КК України", - сказано в повідомленні.

Своєю чергою, Кива прокоментував це рішення суду в інтерв'ю Telegram-каналу PavlovskyNews.

"У мене рахунків немає. Не знаю, що ці ідіоти можуть заарештувати", - сказав він, додавши, що у нього є тільки зарплатна картка.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ завершила розслідування вбивства Гандзюк. Лава підсудних чекає на голову Херсонської облради Владислава Мангера і помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна.