RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Як українці можуть брати участь у судових процесах онлайн: відповідь Мінцифри

Громадяни України можуть дистанційно взяти участь у судовому засіданні або підписати документ через "Дія.Підпис".

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України на своєму каналі у Telegram.

"Це універсальний цифровий ключ у смартфоні, яким можна підписувати документи онлайн за кілька кліків. Ще на початку року наша команда вдосконалила процес Дія.Підпису. Замість рухів головою підписувати документи можна кліпнувши очима", - йдеться у повідомленні.

Мінцифра зазначає, що українці, які не мають можливості підписати необхідні документи вручну або зробити це за допомогою КЕП (кваліфікованого електронного підпису), мають змогу зробити це через "Дія.Підпис".

Для цього потрібно зайти на портал "Дія" та обрати "Підписати документ", де є QR-код. Щоб його просканувати, потрібно зайти у мобільний застосунок "Дія" та обрати функціонал для зчитування відповідних кодів у правому верхньому кутку. Далі відкривається на смартфоні автоматично запит на підпис документа через "Дія.Підпис". Треба навести на обличчя та кліпнути очима. Таким чином проходить процес авторизації до порталу "Дія", де можна завантажити необхідний документ та підписати таким чином.

Варто зазначити, що історія підписання документів зберігається у додатку.

"Також із Дія.Підпис можна отримати доступ до правосуддя, зареєструвавшись в Електронному суді, авторизуватися в підсистемі відеоконференцзв'язку та взяти участь у судовому засіданні онлайн, навіть перебуваючи за кордоном", - наголосили у повідомленні.

Раніше ми інформували, у застосунку "Дія" запустили "єВорог", за допомогою якого можна надсилати фото та відео, де видно перебування російських військ та їхньої техніки.

Нагадаємо, через повномасштабне вторгнення РФ багато бізнесів повинні були закритися або частково згорнути діяльність. Тому "Дія" спільно з міжнародними та українськими партнерами запустили гранти розміром 4 тисячі євро для малого та мікробізнесу.