RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Янукович хоче повернути контроль над судами: скандальний екс-суддя почав кампанію з дискредитації

Опальний екс-президент Віктор Янукович за допомогою пов'язаних із ним суддів хоче повернути контроль над судами України.

Про це повідомляє Коротко.про.

За даними видання, мова йде про Артура Ємельянова, колишнього суддю Вищого господарського суду України, якому Янукович нібито допоміг зробити кар'єру.

Нещодавно цей колишній суддя, а нині адвокат дав інтерв'ю, де заявив про фактичну імпотенцію керівників Господарського суду міста Києва, яка проявляється у відсутності з їх сторони захисту своїх суддів.

"Жорстка критика суддів – це популярна тема. Але в період війни чути таке від колишнього судді, якого підозрюють у тиску на суди, незаконному збагаченні та фінансуванні тероризму, дещо дивно та обурливо", – пише видання.

На думку журналістів, мета висловлювань Ємельянова – це спроба показати неспроможність державної влади забезпечити правосуддя під час війни та повернути до суддівських рядів людей, підконтрольних Януковичу.

Раніше програма "Схеми" та видання "Бабель" опублікували розслідування, що свідчать про злочини судді Ємелянова. Згідно з розслідуваннями, за часи суддівства Ємельянов став доларовим мільйонером. Ймовірно, з метою легалізації отриманих коштів та уникнення необхідності відображення активів/коштів в декларації він розлучився з дружиною Світланою Ємельяновою. Також проти Артура Ємельянова були відкриті кримінальні провадження щодо тиску на суддів, втручання в автоматизовану суддівську систему розподілу справ, легалізацію коштів та фінансування тероризму.

Проте через дії Державної фіскальної служби Артур Ємельянов не потрапив під люстрацію. У 2016 році директором регуляторної-правового департаменту ДФС був Ярослав Шашенков, який нині є заступником директора департаменту Державної податкової служби. Його дружина Анна Шашенкова була бенефіціаром та керуючим партнером адвокатського об'єднання "Шарк Енд Ко", керівником якого був також син Ємельянова Гліб (останній, до речі, 20 лютого 2022 перетнув межі державного кордону України та з того часу назад до країни не повертався).

Журналісти припускають, що саме через цю обставину ДФС у 2016 році не побачила підстав для люстрації Ємельянова та надала документи, які підтверджували "чистоту" судді.