RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Дострокові вибори в Раду: експерт оцінив шанси коаліції ліберальних сил

У разі об'єднання політсил Андрія Садового, Анатолія Гриценка і Михайла Саакашвілі на дострокових виборах у Верховну Раду, їхня коаліція не зможе отримати широку підтримку суспільства.

Таку думку висловив старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк у своїй статті на "Апострофі".

На його думку, нова ліберальна коаліція, до складу якої увійдуть "Самопоміч", "Сила людей" та "Демократичний альянс", може розраховувати на підтримку 10-15% виборців.

При цьому експерт називає проблеми, з якими може зіткнутися нове об'єднання. "Самопоміч" як парламентська партія з певним рівнем регіонального представництва, і її ліберальний електорат залишиться базовим для "нового руху", яким з об'єктивних причин буде важко конкурувати за виборця "Батьківщини", "РПЛ" або "Опозиційного блоку", – вважає Октисюк.

Аналітик відзначає, що серед лідерів ліберальних сил поки немає домовленості про об'єднання. Головною причиною цього є відсутність впевненості у тому, що дострокові вибори відбудуться. Він вважає, що як тільки буде оголошено про початок виборчої кампанії лідери політсил досягнуть домовленостей.

Докладніше про те, у яку гру грають Саакашвілі, Гриценко і Садовий, читайте в матеріалі експерта на "Апострофі".